Zákaznická podpora: info@bilatlapka.cz

ŘEDKVIČKA RED PURPLE – semena na klíčky 10g

Kód: 503-13/F
50 Kč –22 %
ŘEDKVIČKA RED PURPLE – semena na klíčky 10g
50 Kč –22 % 39 Kč 32 Kč bez DPH
Skladem na prodejně (10 ks)

Klíčky ředkvičky RED PURPLE jsou novou odrůdou ředkviček, klíčky se vyznačují vínově červenou barvou listů a červeno bílou lodyhou, jsou bohaté na živiny.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Klíčky ředkvičky RED PURPLE jsou novou odrůdou ředkviček, klíčky se vyznačují vínově červenou barvou listů a červeno bílou lodyhou, jsou bohaté na živiny. Klíčky mají výraznější chuť, která je ostřejší (kořenitě – ořechová). Klíčky nejen dobře chutnají, ale také dobře vypadají, třeba na talíři nebo jako příloha, či vhodné doplňění pro různé saláty.

Klíčky ředkvičky obsahují vysoké množství vitamínu C, ( 2 krát více než u kořenové ředkvičky). Vysoký obsah síry v klíčcích má příznivý vliv na stav pokožky, vlasů a nehtů. Klíčky mají pikantní, mírně pálivou svěží chuť téměř totožnou s kořenovou ředkvičkou. Doporučujeme přidávat do salátů, sendvičů, tvarohů a do polévek.

PŘÍPRAVA klíčků:
Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky Biomisce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící Biomisky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech. Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme „předboptnat“ několik hodin  (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do Biomisky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce). Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3x denně).  První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech. Ke správnému klíčení je vhodná  teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4 -6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden, Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: